Tips voor het organiseren van een feestje

Author

Categories

Share

Op dit moment kunnen we helaas niet denken aan het geven van een feestje in huis. Maar er zal weer een punt komen dat het wel kan. En dan zullen er veel feestje worden ingehaald. Denk jij eraan om na de coronacrisis een feestje in huis te geven? Dan is het handig om wat tips uit deze blog mee te nemen.

Denk aan een thema

Als je een leuk feestje wil geven dan moeten de details kloppen. Je kunt ervoor kiezen om je feestje een thema mee te geven. Dat is niet altijd makkelijk, maar zorg ervoor dat het thema goed bij je doelgroep past. En uiteraard moet je het thema zelf ook leuk vinden. Houdt daarbij rekening met het seizoen, die kun je matchen met het thema.

Uitnodiging

Dan is er de uitnodiging. Het is van belang om op tijd de uitnodigingen te versturen. Dus zeker een maand tot 2 maanden van tevoren. Dan ben je er zeker van dat anderen niet op dezelfde dag iets anders inplannen. Je kan ouderwets een kaartje de deur uit doen, of een mail versturen met een uitnodiging. Het is echter steeds gebruikelijker om een whatsapp bericht in verschillende groep Apps te gooien of persoonlijk mensen te appen. Vergeet in de uitnodiging niet belangrijke informatie te vermelden. Dus jouw adres en het thema van het feestje. Tijdstip van aanvang en eventueel een cadeautip mogen ook niet ontbreken. Als jij bijvoorbeeld van shoppen houdt, dan is het wel zo fijn als je bijvoorbeeld fashion cadeaubon ontvangt in plaats van een fles alcohol.

Richt je huis in op het feestje

Maak je huis ook partyproof. Zorg ervoor dat er genoeg  zitplaatsen zijn en verschuif/verplaats meubilair dat in de weg zou kunnen staan. Denk er ook aan of je alle attributen in huis hebt om de gasten van eten en drinken te voorzien. Heb jij dat niet in huis dan zul je dat moeten aanschaffen of huren. Dat laatste heb ik gedaan bij een evenementenverhuur bedrijf in Enschede.

Als je alle bovenstaande zaken voor elkaar hebt dan ben je er klaar voor om je gasten met ene gerust hart te ontvangen. En vergeet niet: geniet zelf ook beetje, het is immers jouw bijzondere dag!

Author

Share