Trainen zonder de sportschool hoe dan?

Author

Categories

Share

Het is tegenwoordig de vraag of de sportschool open is in verband met de vrijheidsbeperkende maatregelen. Maar natuurlijk kan bewegen altijd! In deze blog geven we een aantal tips om aan te overwegen wanneer je graag wilt sporten zonder afhankelijk te zijn van openingstijden.

Joggen

Dit is natuurlijk één van de meest voordehandliggende opties. Zodra je de voordeur van je huis openzet kun je eigenlijk direct beginnen.

De vraag is natuurlijk wel altijd waar je heen loopt en hoe ver dat is. Om niet bedrogen uit te komen is het altijd handig om klein te beginnen. Wanneer je kleinere afstanden met gemak kunt lopen (en weer terug), begin dan pas met een wat langere route. Daarnaast is het ook goed om vooraf te visualiseren wat deze route je voor en gevoel geeft. Is het vooral stedelijk, of hou je meer van natuur. Wanneer je een aantal verschillende routes op je programmaboekje hebt is het makkelijker om te kiezen in de toekomst.

Fietsen

Eigenlijk is dit hetzelfde principe als joggen wanneer het gaat om de laagdrempeligheid om te beginnen. Het grote verschil is natuurlijk dat je wel een fiets nodig hebt. Wanneer je het goed aan wilt pakken dan is het natuurlijk het beste om een wat sportieve fiets te kiezen.

Je kunt natuurlijk denken aan een racefiets. wanneer je liever actief  bent in de natuur, ga dan voor een mountainbike. Het grote voordeel is natuurlijk ook, dat je met een fiets hogere afstanden af kunt leggen, ten opzichte van de fiets. Wanneer je graag iets verder van huis wilt,  en graag beweegt in de buitenlucht, is dit dus een goede optie.

Varen

Dit is een optie waar de meeste mensen vaak niet direct aan denken, maar roeien is natuurlijk een hele goede sport. Ook hoef je geen grote investeringen te doen. Een rubberboot of goedkope kano hoeft niet veel te kosten. Tevens is er in ons land vrijwel overal water om ons heen. Er zijn wat dat betreft dus ook genoeg opties. Het leuke van deze manier van trainen is verder dat je eigenlijk altijd in de natuur bent. Water is immers ten opzichte van steden waar je kunt lopen en fietsen eigenlijk al natuur op zich. Natuurlijk is het wel belangrijk om je goed te kleden. Wanneer het buiten koud is, onthoud dat dan het op het water vaak nog een beetje kouder aanvoelt. 

Conclusie

Er zijn genoeg manieren om lekker te trainen zonder dat je afhankelijk bent van de openingstijden van sportscholen. wanneer je het toch niet ziet zitten, is er tenslotte altijd nog de optie om thuis te trainen. Dit kun je doen door losse oefeningen met het gewicht van je eigen lichaam, zoals opdrukken. Ook kun je een aantal attributen aanschaffen, zoals een schouderkoord of dumbells, of je training tot een prettig geheel te maken.

Author

Share