Verschil in abonnementen

Author

Categories

Share

Wanneer je voor het eerst een mobiele telefoon koopt heb je de keuze uit vele opties qua telefoon en abonnement. Maar waar kies je voor?

Sim Only

Een Sim Only abonnement houdt in dat je alleen een simkaart koopt met een telefoonnummer hier aan gekoppeld. Je krijgt hier dus geen telefoon bij en zal deze zelf nog los aan moeten schaffen. De kosten hiervoor kunnen vrij hoog oplopen. Dit zorgt er wel voor dat het maandbedrag vaak wat lager ligt dan bij een abonnement met telefoon, omdat je niet maandelijks de telefoon hoeft af te betalen. Een Sim Only abonnement kan ook pre-paid zijn. Dat houdt in dat je niet maandelijks een bedrag betaalt voor een abonnement. Je betaalt dan alleen voor bijvoorbeeld het bellen en internetgebruik. Wanneer het bedrag op de pre-paid kaart op is kun je geen gebruik meer maken van mobiel internet of telefonie. Je moet dan weer extra opladen zodat er weer een bedrag op de kaart komt te staan.

Mobiel abonnement

Een abonnement met telefoon wordt heel vaak aangeboden. Hier zijn meestal ook acties en aanbiedingen voor. In het mobiel abonnement zitten dan de kosten voor de aanschaf of huur van de telefoon en de kosten voor het bellen, sms’en en internetgebruik. Het maandbedrag van een mobiel abonnement is hierdoor vaak iets hoger dan wanneer je alleen een simkaart koopt. Het voordeel is wel dat je direct het toestel er bij krijgt en deze niet los hoeft aan te schaffen. Vaak krijg je ook de keuze of je (een deel van) het toestel zelf wilt betalen. Als je het toestel deels of helemaal zelf betaalt wordt het maandbedrag weer lager. Let er wel op dat het afsluiten van een abonnement met telefoon soms wordt gezien als een krediet. Dit zorgt er voor dat er een bedrag geregistreerd wordt bij het BKR (Bureau Kredietregistratie). Dit kan er voor zorgen dat je geen andere leningen af kunt sluiten. Het kan ook invloed hebben op bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek. Bedenk je dus altijd of je dit wel wilt en welke invloed dit op jouw situatie kan hebben. Soms kan het beter zijn om even door te sparen en direct het volledige bedrag van de telefoon te betalen zodat er geen registratie plaats vindt.

 

Author

Share