Verschillende soorten financiële beroepen

Author

Categories

Share

Het spreekt voor zich dat de financiële sector erg groot is. Er zijn veel bedrijven en bijna alle bedrijven hebben werknemers die zich richten op het financiële aspect van een bedrijf. Er zijn altijd veel vacatures in de financiële sector. Nu al helemaal, aangezien de arbeidsmarkt erg krap is op het moment. Ook bevatten de beroepen in de financiële sector doorgaans veel doorgroeimogelijkheden en is het gemiddelde salaris erg aantrekkelijk. Er zijn talloze beroepen binnen de financiële sector. Wil jij weten wat veel grote financiële beroepen zijn en wat deze beroepen inhouden? Lees dan meer hierover in deze blog.

Interim finance professional

Je hebt wellicht weleens gehoord van mensen die als interimmer werken. Deze interimmers werken bij verschillende bedrijven voor een relatief korte periode. Interim professionals zijn ook beschikbaar in de financiële sector. Er zijn veel bedrijven die in zwaar weer verkeren en vervolgens een interim finance professional inschakelen. Deze interim professional kan vervolgens helpen om de financiële gezondheid van een bedrijf te verbeteren. Als interimmer is je werk erg divers en verdien je over het algemeen erg goed.

Accountant/boekhouder

De taken van een accountant en een boekhouder worden voor door elkaar gehaald. Een accountant en boekhouder verschillen toch echt van elkaar. Een accountant is voornamelijk bezig met de belastingaangifte van relatief grote bedrijven, terwijl een boekhouder zich bezig houdt met relatief kleine bedrijven en zzp’ers.

Accountmanager

Een accountmanager focust zich op de relaties van zijn of haar klanten. Ze geven advies over hoe ze de omzet en kwaliteit kunnen verbeteren of bijvoorbeeld de kosten kunnen verminderen. Ook probeert een accountmanager nieuwe klanten te werven. Er is super veel vraag naar accountmanagers, omdat bijna elk bedrijf bezit of wilt beschikken over een accountmanager.

Directeur financiën

Een directeur financiën is verantwoordelijk voor de afdeling financiën van een bedrijf. Hij of zij moet ervoor zorgen dat deadlines gehaald worden en dat de targets gehaald worden. Je moet veel verstand hebben van de financiële omgeving van een bedrijf om directeur financiën te worden. De directeur bepaalt namelijk ook strategieën ten opzichte van bijvoorbeeld concurrenten. Als directeur financiën heb je dus veel verantwoordelijkheid, maar hier tegenover staat wel een goed salaris.

Author

Share