Verschillende soorten landbouwmachines

Author

Categories

Share

De moderne agrariër kan zijn werk niet goed doen zonder de juiste machines en apparaten. In de landbouwsector worden tal van machines gebruikt om het agrarische werk te stroomlijnen. Het zaaien, onderhouden, oogsten, transporteren en de opslag van landbouwproducten en gewassen wordt zo een stuk eenvoudiger. Maar wat zijn de belangrijkste landbouwmachines die boeren gebruiken? En welke landbouwmachines kopen bij Van Trier behoren tot de mogelijkheden? In dit artikel lees je alles over de belangrijkste machines die in de agrarische sector ingezet worden

Transportbanden en doseerhoppers

Twee belangrijke machines die veel in de landbouw worden gebruikt, zijn transportbanden en doseerhoppers. Beide machines worden ingezet om producten na een oogst te verplaatsen, doseren en op te slaan. Doseerhoppers zijn ideaal voor het doseren van de voorraden, dicht bij de grond. Zoek je maatwerk transportbanden, dan kun je landbouwmachines kopen bij Van Trier vanwege de enorme keuze aan soorten transportbanden. Zo kun je kiezen voor doorvoerbanden, truckloaders, containerlaadbanden, vlakke transportbanden of onderlossers. En dat is nog maar een kleine greep uit de landbouwmachines kopen bij Van Trier die tot de mogelijkheden behoort.

Tractoren en heftrucks

Moderne boeren die een efficiënte bedrijfsvoering nastreven, kunnen natuurlijk niet zonder een of meer tractoren en heftrucks. Tractors zijn onmisbaar om landbouwmachines (zoals zaai- en oogstmachines, dorsmachines en aanhangers) te trekken. In stallen en loodsen heeft een boer ook een heftruck nodig. Heftrucks maken het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om diervoeder te verplaatsen. Maar ook zijn ze ideaal om zware kiste, dozen en kratten in vrachtwagens te laden of te stapelen in het magazijn.

Kistenvullers

Veel boeren, zeker boeren die aardappels, uien, wortels of soortgelijke verwassen verbouwen, kunnen niet om de kistenvuller heen. Kistenvullers zijn ideaal om je oogst volgens de gewenste dosering in kisten te laden en vervolgens te verpakken voor transport. Wil je snel uien, aardappels of andere soorten producten in kisten doen, dan is een kistenvuller hiervoor de ideale oplossing.

Stortbakken

Net als doseerhoppers en feeders worden stortbakken gebruikt om landbouwproducten laag aan te voeren en zo, met gebruik van transportbanden, te verplaatsen naar de gewenste plek. Moderne stortbakken zijn voorzien van ingebouwde reinigers, zodat ze goed schoon te houden zijn. Stortbakken zijn dan ook perfecte machines om de oogst gemakkelijker te maken en hygiënisch te laten verlopen.

Author

Share