Verveel je je tijdens de lockdown? Ga wandelen of fietsen!

Author

Categories

Share

Helaas duurt de tweede lockdown langer dan we hadden gedacht. Veel klusjes en dingen waar we onszelf nooit te tijd voor gunden hebben we tijdens de eerste lockdown afgerond, waardoor bij sommige mensen nu toch echt de verveling toeslaat. In dit artikel geef ik je graag een aantal persoonlijke tips om verveling te voorkomen.

Hoe amuseer je jezelf?

Ik zal eerst wat over mezelf vertellen. Zelf ben ik een twintiger die woonachtig is in Hengelo. Net als velen mis ik het sociale en houdt ik door de lockdown erg veel tijd over. Om deze dagen nuttig en effectief door te komen ben ik gaan genieten van een paar nieuwe hobby’s.

Elke ochtend en avond wandelen

Om in vorm te blijven wandel ik elke ochtend een rondje van 30 minuten. Ik loop een groot rondje door het centrum van Hengelo en ga via het station en Metropool weer naar huis. Na het eten loop ik ook elke avond met mijn vriendin een groot rondje door de stad van ruim een uur. Zo blijf je lekker in beweging en zit je niet de hele dag thuis. Even een tip: heb ik wel belangrijk om goede wandelsokken en wandelschoenen aan te schaffen, anders krijg je snel blessures en blaren en is de lol er snel van af.

Zelf heb ik voor kerst mooie wandelsokken heren gekregen van mijn vriendin, omdat ik tijdens het lopen telkens zeurde over mijn sokken die maar naar beneden kropen.

Genieten op de fiets

Vroeger was ik als kind helemaal gek van fietsen en mountainbiken. Toen ik een keer afweek van mijn ronde kwam ik een fietsenwinkel in Hengelo tegen. In de etalage zag ik een mooie mountainbike staan voor weinig geld. Ik wilde het mountainbiken altijd alweer op gaan pakken, maar ik maakte er nooit tijd voor. Na een nacht over de aankoop geslapen te hebben wist ik het zeker: ik ga de mountainbike kopen.

Sinds de aankoop ga ik elke ochtend met mijn vader en moeder een rondje van vijftig kilometer fietsen. Vooral het stukje langs de Broekvijver en de slangenbeek vind ik erg leuk om langs te fietsen.

Lees jezelf rijk

Kennis is macht zeggen ze altijd. Niks is natuurlijk minder waar en ik vind het dan ook prettig om deze tijd voor een groot deel nuttig te besteden. Zo heb ik een nieuwe E-reader aangeschaft en lees ik elke avond een flink aantal pagina’s van informatieve boeken. Je kunt elke week gemakkelijk een boek uitlezen door elke dag een aantal bladzijdes te lezen. Elke dag een beetje brengt op de langere termijn een grote verandering!

Ik wens je veel succes met deze tips en laat me even weten of je ze ook daadwerkelijk toepast.

Author

Share