Waarom het nu de perfect tijd is voor een relaxte vakantie

Author

Categories

Share

Het is wellicht niet de ideale tijd om je vakantie te boeken. Nederland wordt als rood aangegeven binnen Europa en daarnaast brengt corona nog veel meer onzekerheden met zich mee voor reizenden en vakantiegangers. Maar betekent dit dat je dit jaar beter thuis kan blijven of zijn er toch nog mogelijkheden. En wat zijn je beste opties?

Een rustige en relaxte vakantie boeken

Wanneer je voorheen tijdens het hoogseizoen op vakantie gaat naar populaire vakantiebestemmingen dan kan het zijn dat je soms moe wordt van al het toerisme. En dat is nou net wat je tijdens je vakantie natuurlijk niet wilt. Hoewel de lockdowns geen pretje zijn, zorgt het er wel voor dat je nu eindelijk de kans hebt om helemaal in alle rust op vakantie kan zijn.

Veel van de Spaanse eilanden, zoals de Canarische eilanden of de eilanden van de Balearen, zoals Ibiza en Mallorca zijn dan ook op dit moment een stuk rustiger dan normaal gesproken. Maar wil je helemaal in alle rust op vakantie dan is het eiland Menorca ook een echte aanrader. Menorca wordt sowieso al gezien als het rustigere broertje van Mallorca en Ibiza.

Andere vakantielanden

Daarnaast heb je dit niet alleen op de Spaanse eilanden, maar is het op de meeste vakantiebestemmingen zo. Denk bijvoorbeeld ook aan het altijd populaire Turkije. Daar is de Lira het afgelopen jaar ook nog eens veel in waarde gedaald. Dat betekent dat jouw vakantie er ook nog eens goedkoper door is geworden. Fantaseer dus nu al lekker over jouw vakantie aan een all inclusive resort waar je nog eens in alle rust door kunt brengen.

Naast Turkije kun je ook denken aan het altijd populaire Italië. De prachtige streken in het binnenland en de populaire gebieden langs de kust lopen te schreeuwen om meer toerisme en dat terwijl de plaatjes er niet minder op zijn geworden. Jij kunt dus in alle rust rondreizen door dit mooie land.

Tot slot raden we het aan om eens te kijken naar de mogelijkheden om naar Griekenland te reizen. Want ook hier vind je een oneindig aantal pareltjes van mooie eilanden. Een vakantie eilandhoppen is dus niet eerder zo relaxt geweest als in de zomer van 2021. Zo zij de Griekse minister ook nog recentelijk dat Nederlanders niet in quarantaine hoeven als we naar Griekenland reizen.

Author

Share