Waarom moet je mondkapjes kopen?

Author

Categories

Share

Het is van belang om voldoende mondkapjes kopen, aangezien op 1 december 2020 de mondkapjes plicht is ingegaan. Dit betekent dat het verplicht is om in iedere openbare binnenruimte een mondkapje te dragen. Het dragen van kapjes was al verplicht in de openbare ruimtes op middelbare scholen en in het openbaar vervoer, maar dit is nu dus met veel locaties uitgebreid. Ga je bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de bibliotheek of naar een autoshowroom om voor een andere auto te kijken, dan ben je verplicht een mondkapje te dragen. Ook in de sportschool, het theater en het gemeentehuis moet je een mondkapje dragen. Het is dus verstandig om er altijd voor te zorgen dat je mondkapjes bij je hebt. Ter bescherming van anderen, maar ook ter bescherming van jezelf. Nieuwe kapjes neem je bij voorkeur in een nieuw zakje of een schoon bakje met je mee.

Wie moeten er mondkapjes kopen?

In Nederland moet iedereen die ouder is dan 12 jaar een mondkapje dragen in situaties waar dat verplicht is. Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar zijn niet verplicht om mondkapjes te dragen, maar het kan in bepaalde situaties wel wenselijk zijn. Denk aan het bezoeken van opa en oma, of van iemand die een zwakke gezondheid heeft. Daarnaast is het voor mensen met bepaalde ziektes of geestelijke beperkingen niet verplicht om een mondkapje te dragen, dus daarom zijn ook zij niet verplicht om mondkapjes te kopen. De meeste mensen in Nederland zullen zich op een gegeven moment in een situatie bevinden, waarin het verplicht is om een mondkapje te dragen. Daarom is het voor vrijwel iedereen aan te raden om in ieder geval een aantal mondkapjes te kopen. Dit voorkomt dat je in een situatie terechtkomt waarin je een mondkapje moet dragen, maar deze niet bij je hebt. Dit kan je een boete van € 95 opleveren en dat is echt zonde van je geld.

Mondkapjes van SafeSave: stijlvol en beschermend

Waar koop je mondkapjes?

Mondkapjes zijn tegenwoordig overal te koop. Er zijn geen tekorten meer en de prijzen zijn vrijwel overal gelijk. Voor wegwerp mondkapjes kun je gewoon in de supermarkt terecht, maar ook bij de drogisterij. Tevens zijn deze kapjes via diverse internetwinkels te koop. Het voordeel van de wegwerp kapjes is dat ze universeel zijn en je dus niet hoeft op te letten welke maat mondkapjes je moet kopen. Bij stoffen mondkapjes is dat anders. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar, waarbij de maat die je nodig hebt afhankelijk is van de afstand tussen je kin en de bovenkant van je neus. Stoffen kapjes zijn in heel veel webwinkels zoals SafeSave verkrijgbaar. Je kijkt welke maat je nodig hebt en maakt dan een keuzen uit het ruime assortiment. Kies je voor een effen stof, of ga je voor een hip exemplaar met print. Ook zijn er heel veel kledingwinkels en leuke gadget winkels die stoffen mondkapjes verkopen. Er is dus geen excuus om geen mondkapjes te hebben, want ze zijn overal te koop of te bestellen. Het kopen van mondkapjes is nooit zo makkelijk geweest.

Author

Share