Wat doet een bewindvoerder?

Author

Categories

Share

Als bewindvoerder krijg je veel verhalen over je heen, de ene heeft toren hoge schulden en kan er niet van afkomen. De ander heeft veel meegemaakt in zijn of haar leven, dat ze even niet meer weten hoe ze in maatschappij aan de slag moeten. En er zijn ook gewoon mensen die niet met geld om kunnen gaan. Het is voor een bewindvoerder niet altijd makkelijk om de problemen van andere op te lossen, vaak komen deze mensen dan ook binnen via een psycholoog.

Na een gesprek met een bewindvoerder, wordt het gesprek voorgelegd bij een rechter. Die uiteindelijk bepaalt of de bewindvoerder u in het dossier mag opslaan of dat het probleem niet zo ernstig is en het zelf moet oplossen. Het is een heel proces, en u moet er volledig zelf achter staan anders heeft het ook geen zin om bij hun aan te kloppen. De volgende stap is het re-integratiebureau, deze zorgt er voor dat je weer terug kan komen in de maatschappij.

Het duurt vaak ook een hele poos voor u het weet of ze u wel of niet in het dossier mogen opnemen. Voor veel mensen is het gewoon nodig omdat ze elke maand te kort komen en hierdoor schulden creëren, of al schulden hebben en de schulden nog hoger op te laten lopen. Dat ze in plaats van de schulden te betalen gewoon kleren of andere leuke dingen kopen. Het is daarom ook van belang om een goed gesprek aan te gaan. Zodat de mensen ook weten waar ze aan toe zijn. Het is ook niet makkelijk om het geld te laten beheren door een derde.

Author

Share