Wat doet een blauw licht filterbril?

Author

Categories

Share

Kun jij je nog een leven zonder smartphone of laptop inbeelden? De kans dat het antwoord hierop nee is, is vrij groot. Maar constant naar beeldschermen kijken is niet goed voor je gezondheid. Daarvoor is de blauw licht filterbril ontworpen. Deze bril zorgt ervoor dat de verlichting in jouw beeldschermen niet te erg op je ogen drukt en voor nare gevolgen kan zorgen. Maar waarom zou jij een blauw licht filterbril kunnen aanschaffen? Hieronder gaan we daar wat meer op in.

Wat is het?

Een blauw licht filterbril, ook wel Blue Light Filter-bril genoemd, is een bril met speciale glazen die de belichting van je beeldschermen minder hevig laat worden. Alle beeldschermen, of het nu gaat om je smartphone, laptop, tablet of tv, maken gebruik van led backlight. Dit licht is meestal blauw, vandaar de term blauw licht. Dit blauwe licht kan voor ernstige problemen zorgen, waaronder zware hoofdpijn en ’s nacht niet in slaap kunnen komen. Om deze klachten te kunnen voorkomen, kan een blauw licht filterbril gebruikt worden. Zoals de naam al zegt, filtert de bril het blauwe licht, waardoor je minder last hebt van de straling van het blauwe licht en je dus langer achter je scherm kunt zitten zonder last te krijgen van de gevolgen van het blauwe licht.

Het gebruik van een blauw licht filterbril

Een blauw licht filterbril verschilt met een gewone bril met name op het gebied van de glazen en het gebruik. Je draagt de bril hetzelfde als iedere andere bril, zoals een leesbril of een computerbril. Daarover gesproken: een blauw licht filterbril moet je niet zien als hetzelfde als een computerbril. Een computerbril heeft namelijk te maken met het gebruik van de computer zelf, waarbij de bril ervoor zorgt dat je alles goed kunt zien. Een blauw licht filterbril draag je niet voor het werken met de computer, maar de gevolgen ervan.

Hoe kom je eraan?

Een blauw licht computerbril is geschikt voor iedereen die veel achter schermpjes zit. Of je nu normaal wel of geen bril draagt. Hierdoor is deze bril verkrijgbaar via verschillende verkooppunten, waaronder de opticien, maar ook bijvoorbeeld de drogist of een webshop als bluefilterbril.nl.

Author

Share