Wat jij nodig hebt voor de perfecte barbecue

Author

Categories

Share

Met de winter wel achter de rug begint het steeds warmer te worden, ook tot later op de avond. Voor veel mensen is het dan ook ontzettend aantrekkelijk om een barbecue in te plannen op een warme avond. Maar wat heb je daar eigenlijk voor nodig? Dat wordt in dit blog

Het voedsel

Een barbecue heeft weinig zin als je geen eten erop kan bakken, en vrijwel iedereen heeft wel een idee van wat er geserveerd kan worden. Toch overkomt het veel dat ze niet genoeg eten hebben geregeld. Dit kan verholpen worden door goed door te denken hoeveel mensen er zijn, wat ze willen eten en hoeveel ze willen eten.

Ook is het belangrijk om je niet te beperken tot de barbecue standaards als speklapjes, spiesjes en hamburgers. Er zijn erg veel lekkere opties die allemaal op de barbecue kunnen! Zo kan je bijvoorbeeld andere stukken vlees erop leggen, zoals varkenslapjes, biefstuk of zelfs iets als kippenbouten. Ook zijn er erg veel vegetarische opties, zoals gepofte aardappel, geroosterde courgette of paddenstoelen. Stokbrood is natuurlijk een must-have bij een barbecue, maar een frisse salade is zeker geen slechte optie. Ketchup, mayonaise en curry zijn dé standaard sausjes voor een barbecue, maar alle andere lekkere opties als knoflooksaus, pindasaus en tzatziki moeten niet uitgesloten worden!

Een deel van de barbecue die ook nog over het hoofd gezien kan worden is het drinken. Hier is het weer belangrijk om hoeveelheid in de gaten te houden, maar ook wat voor soort gasten er zijn. Als er kinderen of jongeren bij de barbecue zijn, dan is het verstandig om veel ranja of frisdrank in te slaan. Bij een wat volwassener gezelschap is alcohol vaak niet te missen. Je kan er dan voor kiezen om te gaan voor goedkoop bier uit de supermarkt, maar voor een écht geweldige ervaring is het misschien een idee om naar de slijterij te gaan.

Het materiaal

Als al het voedsel is verzameld, moet je natuurlijk wel de juiste middelen hebben om het te bereiden. De meest logische is een goede barbecue, anders wordt het nogal lastig om alles te bereiden. Er is natuurlijk veel keus, maar een barbecue als deze Big green egg is zeker aan te raden. Ook het gereedschap is niet te missen, zoals knijpers, spatels en prikkers. Voor gemakt kan je er ook voor kiezen om plastic bestek en papieren borden te nemen, gezien je deze makkelijk weg kan gooien na gebruik.

Hiernaast heb je ook gespecialiseerde middelen die het barbecueën makkelijker kunnen maken of iets compleet nieuws toevoegen. Zo heb je kolentorens die het opbranden van kolen veel efficiënter maakt. Ook zijn er speciale platen die verschillende rollen kunnen vormen, zoals pizza bakken. Daarnaast is het mogelijk om materiaal te krijgen voor de barbecue die speciaal gemaakt zijn om bepaalde soorten eten te bereiden, zoals kippenbouten of gepofte aardappels.

 

Hopelijk is het nu wat duidelijker wat er allemaal bij een barbecue komt kijken. Vergeet niet om jouw wensen, omstandigheden en budget in de gaten te houden en je kan je barbecue perfect tunen naar jouw wensen en smaken.

Author

Share