Wat maakt een rijschool Groningen de beste rijschool voor jou?

Author

Categories

Share

Wil jij een rijschool Groningen vinden om je rijbewijs te halen, dan is er keuze genoeg. Het is niet verstandig om de eerste de beste school aan te wijzen die je tegenkomt, want deze keuze bepaalt jouw succes. Het is de bedoeling dat je je op je gemak voelt tijdens het rijden, dat je de beste ondersteuning krijgt voor het afrijden en dat het geld dat je uitgeeft niet voor niets is. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van een selectie en het uitkiezen van de beste rijschool  Groningen voor jou.

Het slagingspercentage van de rijschool in Groningen

Het eerste waar je naar kijkt als je een rijschool probeert te vinden is het slagingspercentage. Aan dit percentage kun je namelijk veel aflezen. Met het slagingspercentage wordt het aantal leerlingen van de rijschool Groningen aangeduid die geslaagd zijn voor het eerste examen. Je kunt er dus aan aflezen hoe succesvol een rijschool is, maar het vertelt je ook over de kwaliteit van de lessen. Een hoog slagingspercentage geeft aan dat de leerlingen niet te vroeg naar het examen worden gestuurd en dat ze de best mogelijke voorbereiding krijgen. Kies daarom niet voor een rijschool met een slagingspercentage van onder 55 procent (gemeten over minimaal 20 leerlingen).

Een tussentijdse toets

Goede rijscholen geven je een tussentijdse toets. Dit is een toets waarmee de instructeur kan zien hoe ver je bent en wat er nog aan schort. Het is voor jou een goede manier om je op het examen voor te bereiden, want je kunt het zien als een generale repetitie. Kies daarom alleen een rijschool Groningen uit waar je een tussentijdse toets krijgt.

Vraag ook of de rijinstructeur meegaat naar de tussentijdse toets en het rijexamen. Mocht je niet slagen, dan krijgt hij of zij een goed beeld van waar je nog aan moet werken. De kans dat je de tweede keer slaagt is dan groter.

Een WRM certificaat

Niet iedereen mag zomaar rijles geven en een rijinstructeur moet daarvoor gecertificeerd zijn. Na deze certificering krijgt de instructeur een bevoegdheidspas en deze is 5 jaar geldig. Je kunt vragen om de pas te zien, maar het is ook al mogelijk om van tevoren online te controleren of de instructeur bevoegd is om les te geven. Kies uiteraard geen rijschool Groningen uit die werkt met instructeurs die niet bevoegd zijn.

Een leskaart en duidelijke afspraken

Als laatste vraag je de rijschool Groningen of ze gebruik maken van een leskaart. Dat is een kaart waarop de instructeur na elke les noteert wat jullie gedaan hebben. Je kunt de volgende keer dan gewoon verder waar je bent gebleven. Vraag dan direct ook naar de lesovereenkomst. Daarin staat wat er gebeurt als je een keer moet afzeggen of als de instructeur om een bepaalde reden niet kan. Jij, de instructeur en je ouders moeten deze ondertekenen. Elke goede rijschool Groningen hanteert deze documenten voor duidelijkheid en continuïteit.

Author

Share