Wat zijn de voordelen van een digitale pasfoto?

Author

Categories

Share

Een pasfoto laten maken kan zorgen voor veel gedoe. Je moet speciaal voor zo’n klein fotootje ergens heen en je betaalt er ook nog eens een hope prijs voor. Tegenwoordig kan het hele proces van het maken van bijvoorbeeld een pasfoto voor paspoort online! Aan het maken van een digitale pasfoto zitten een aantal voordelen. Zo scheelt het je tijd en geld, maar je kan natuurlijk zelf je foto kiezen zonder de druk van een fotograaf.

 

Tijd besparen

Door het maken van een digitale pasfoto bespaar je heel wat tijd. Omdat je alles online kan doen, hoef je niet meer ergens naar toe. Dit is vooral als je in een kleinere stad of dorp woont. Soms kan het zo zijn dat er geen locatie in de buurt zit waar je pasfoto’s kan laten maken. Het is dan erg vervelend om een eind te reizen voor alleen maar een pasfoto. Bij het maken van een digitale pasfoto kan je het grootste deel ook zelf uitvoeren, waardoor je niet op een fotograaf hoeft te wachten. Je vermijdt dus ook lange wachtrijen.

 

Geld besparen

Bij de fotografen in de buurt betaal je vaak veel geld voor bijvoorbeeld een pasfoto voor paspoort, soms lopen de kosten op tot zo’n twintig euro. Online zijn die kosten wat minder. Dit is natuurlijk omdat je de foto zelf maakt en geen fotograaf. Je betaalt alleen voor de verwerkingskosten van jouw foto. Dit scheelt dus flink in bedrag. Voor online pasfoto’s betaal je namelijk rond de zeven euro.

 

Zelf foto kiezen

Voor de meeste mensen is het toch wel een beetje belangrijk hoe ze op de foto staan van hun pasfoto voor paspoort of id. Omdat je bij het proces van online pasfoto’s maken zelf de foto’s maakt, kun je ook zelf de foto kiezen. Je kan lekker op je eigen tempo kijken welke foto je uiteindelijk kiest, zonder de druk van de fotograaf. Je moet natuurlijk wel opletten dat de foto voldoet aan de eisen van de overheid voor een officieel document. Los daarvan heb je wel veel vrijheid.

Author

Share