Welk afval mag in welke container?

Author

Categories

Share

We leven tegenwoordig in tijden waarbij de klimaatcrisis een feit is. Dit brengt natuurlijk veel verschillende problemen met zich mee. Bovendien moet iedereen een steentje bijdragen, zodat de kans groot is dat de duurzaamheid grote klimaatproblemen in de toekomst tegen kan gaan. Een belangrijk punt om dat te bereiken, is door bijvoorbeeld je afval op een goede manier te recyclen. Dit is in principe ook verplicht en je hebt er niet veel werk mee. Hieronder geven we tips over de manieren waarop afval tegenwoordig onderscheiden moeten worden. Zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

 

GFT-afval

Allereerst is er de zogenaamde GFT-afval. Dit staat voor groente, fruit en tuin afval. Dit moet in een speciale container worden gedaan. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het gras, nadat het is gemaaid. Maar dus ook fruit en dergelijke. In sommige gemeentes wordt de afval opgehaald. Dan kun je dit in een speciale container leggen en dan wordt hier rekening mee gehouden. Woon je in het centrum? In dat geval moet je dit naar een speciale plek brengen. Weet je niet precies welke plek dit is? Informeer dan bij de gemeente en zij kunnen je voorzien van die informatie.

 

Plastic en metaal

Plastic wordt door veel mensen gewoon bij het restafval gedumpt, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Plastic en metaal moeten namelijk ook apart worden weggegooid. Probeer dit dan ook niet te vergeten, want het gaat natuurlijk niet om de persoonlijke consequenties, maar om het belang voor het milieu.

 

Oud papier (haakarm container kopen bij J. Spapens Trading)

Ook oud papier mag niet bij het restafval worden gedaan. Dus probeer ook oud papier op een aparte stapel te leggen. Woon je in een lokale buurt? In dat geval wordt oud papier meestal om de maand opgehaald. Probeer het daarom te verzamelen in de garage of een andere plaats. Maar in sommige gevallen moet je het ook zelf wegbrengen.

 

Restafval

Alle overige zaken mogen bij het restafval worden gedeponeerd. Dit kun je dus gewoon in de prullenbak doen. Let wel: er zijn nog wel uitzonderingen. Denk daarbij aan elektronica, batterijen en ga zo maar verder.

 

Om afval gemakkelijk weg te gooien, kun je haakarm container kopen bij J. Spapens Trading.

 

Author

Share