Welke taken voer je uit als coach?

Author

Categories

Share

Ben jij zat van het werk wat je tegenwoordig dag in dag uit doet? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere baan waarin meer uitdaging zit en waar je je passie in kwijt kunt. Coaching in het primair onderwijs is een carrièrestap waar tegenwoordig steeds meer mensen voor kiezen. Werken als coach in het primair onderwijs is een erg dankbare baan. Je kunt als coach namelijk echt iets voor iemand betekenen. Wanneer een leerling vastloopt in het onderwijs systeem, dan kun jij ervoor zorgen dat deze leerling er weer bovenop komt. Op die manier lever je een waardevolle bijdrage aan de schoolcarrière. 

 

Wanneer ben je coach?  

Een coach in het primair onderwijs ben je niet zomaar. Om aan de slag te gaan als coach is het belangrijk om hiervoor in het bezit te zijn van de juiste papieren. Er zijn speciale cursussen die je kunt volgen als jij de ambitie hebt om coach te worden in het hoger onderwijs. De keuze voor welke cursus je gaat volgen is afhankelijk van het gebied waar jij je in wilt gaan specialiseren. Zo kun je ervoor kiezen om vooral leerlingen in het onderwijs te coachen. Echter, aan de andere kant kun je er juist ook voor kiezen om een coach te zijn voor leerkrachten in het onderwijs. 

Een indruk van de taken  

Als je leerlingen coacht, dan zijn je taken vooral gericht op het ondersteunen van de leerling bij het volgen van het onderwijs. Stel je voor, een leerling heeft heel veel moeite met het inplannen van het doen van huiswerk. Als coach ga je er dan samen met die leerling voor zitten om een goede planning te maken. Als je leerkrachten coacht, dan kan een van je taken bijvoorbeeld zijn om de lessen te verbeteren. Je kunt leerkrachten dan aanraden om meer 21st century skills in hun lessen te verwerken om ze interessanter en relevanter te maken. 

Dit is belangrijk 

Als je er nu van overtuigd bent geraakt om zelf coach te willen worden, dan moet je nog even blijven opletten. Er zijn namelijk een aantal eigenschappen onmisbaar om het beroep coach goed uit te kunnen voeren. Ga na bij jezelf of je deze eigenschappen hebt, voordat je daadwerkelijk aan de cursus begint. Om een goede coach te zijn is het belangrijk om voldoende empathie te hebben. Daarnaast is het ook van groot belang dat jij geduldig bent. Als jij deze eigenschappen bezit, dan ben je geschikt om coach te worden. 

 

Author

Share