Zo ga je voor de beste ZZP opdrachten

Author

Categories

Share

Heb jij de juiste ZZP opdrachten al gevonden? Deze opdrachten zijn vandaag de dag overal te vinden, maar nog lang niet iedereen weet hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Ook zijn er veel vacaturewebsites waar de opdrachten op geplaatst worden. Hierdoor raak je al gauw het overzicht kwijt. Toch is het aan te raden om hier te gaan kijken. Een van de websites waar je terecht kunt voor nieuwe opdrachten is Jobcatcher. Maar hoe vind je nou de beste opdrachten en hoe laat je een goede indruk achter? Onderstaande informatie helpt jou op weg.

ZZP opdrachten eenvoudig te vinden

ZZP opdrachten zijn tegenwoordig overal te vinden. Je hoeft maar een website te openen en de opdrachten vliegen jou om de oren. Veel bedrijven hebben namelijk behoefte aan tijdelijke krachten die enkele werkzaamheden over kunnen nemen. Zodra je op een vacaturewebsite aangekomen bent, kun je daarom het beste gelijk beginnen met het filteren op de tijdelijke opdrachten. Met slechts een druk op de knop zie je uitsluitend de opdrachten bij bedrijven die een zzp’er nodig hebben. Je hoeft hierdoor niet heel lang te zoeken op de website om bij jouw branche aan te komen.

Zoeken op de juiste branche

Daarnaast kun je bij een vacaturewebsite filteren op ZZP opdrachten die uitsluitend bij jouw branche aansluiten. Zoek je bijvoorbeeld opdrachten binnen de ICT, dan kun je hier jouw filter op plaatsen. Ook voor copywriting, zorg en administratieve werkzaamheden heb je verschillende mogelijkheden. De bedrijven plaatsen de opdrachten met een uitgebreide vacature, waardoor je gelijk kunt bekijken of het iets voor jou is. Het kan immers ook zijn dat een bedrijfscultuur niet bij jou gaat passen en je daardoor over moet gaan tot een andere vacature. Zo ben je niet lang bezig om de bedrijven uit te zoeken.

Een goede indruk achterlaten

Zodra je de ZZP opdrachten hebt gevonden die jou aanspreken, dan kun je gelijk gaan beginnen met solliciteren. Veel bedrijven vragen jouw CV en een motivatiebrief. Het is daarom belangrijk dat je jouw CV zo goed mogelijk gaat samenstellen. Maak het niet te uitgebreid, maar laat ook niets weg wat van belang kan zijn om een goede indruk achter te laten. Zo ook voor jouw motivatiebrief. Ga in eerste instantie voor jouw sterke punten, maar zorg er ook voor dat je jouw minder sterke punten deels aanstipt voor een duidelijk beeld.

Ook tijdens het gesprek een goede indruk

Een goede indruk achterlaten tijdens het insturen van een sollicitatie is niet het enige wat je moet doen bij ZZP opdrachten. Bedrijven willen vaak ook een kennismakingsgesprek inplannen. Ook hier moet je jezelf opnieuw bewijzen. Laat je van je beste kant zien, maar overdrijf het ook niet te veel. Je moet ook dicht bij jezelf blijven. Jouw nieuwe werkgever weet dan precies wat hij aan je heeft en je kunt vrijwel direct aan de slag. En lukt het toch niet? Dan ga je gewoon weer opnieuw aan de slag met de verschillende vacatures. Kijk voor een uitgebreid aanbod op Jobcatcher.nl.

Author

Share