Zo moeilijk is zelf tegels leggen niet 

Author

Categories

Share

Het ziet er soms zo simpel en toch ingewikkeld uit; tegels leggen. We halen er vaak dan ook experts bij die het voor je kunnen leggen. Ondanks dat tegels leggen vraagt om precisie en concentratie, hoeft tegels leggen niet echt moeilijk te zijn en al helemaal niet als je van tevoren goed onderzoek doet naar wat voor tegels bij je ondergrond hoort.  

Juiste tegels kiezen  

Tegels kiezen kan een lastige opgave zijn door de hoeveelheid keuze die er is. Er is een verschil in het kiezen van badkamertegels en het uitkiezen van keuken tegels. De tegels in de badkamer moeten namelijk goed tegen vocht kunnen en de tegels in de keuken moeten goed bestand zijn tegen schade en krassen. Ook zit er een verschil in wandtegels en vloertegels. Let er dus altijd op wat het uiteindelijke doel is van de tegels die je uitkiest voor jouw huis. 

Stappenplan tegels leggen 

Voordat je begint met de tegels daadwerkelijk te leggen, moet je ervoor zorgen dat je ondergrond vlak genoeg is. Wanneer dit niet het geval is, kan je met egalisatiecement ervoor zorgen dat de ondergrond egaal is. Zorg er vervolgens voor dat je een bepaald patroon hebt in hoe je de tegels gaat leggen. Dit wordt ook wel een legplan genoemd. Dan komt het echte werk, namelijk het lijmen van de tegels en het leggen op de juiste plek. Gebruik niet te veel lijm in één keer en laat het een tijdje drogen. Maak de tegels zo nodig op maat door bepaalde delen er van af te snijden. Dit is bijvoorbeeld zo voor de hoekjes van de kamer. Voeg vervolgens de tegels, maar doe dit nauwkeurig want voegmiddel hard snel uit. Tot slot moet je de overige naden in de tegels dichtkitten. Dit kan bijvoorbeeld met elastische schimmelvrije kit.   

Toch niet zelf tegels leggen? 

Zelf tegels leggen kan dus vragen om precisie, maar ook om veel geduld. Wanneer het je niet lukt om de tegels zelf te leggen, kan je er natuurlijk altijd een bedrijf voor in huren die het binnen no-time voor je kan leggen. Ook zou je eventueel advies kunnen vragen van bouwbedrijven. 

Author

Share