Zo word je een goede dj

Author

Categories

Share

Een goede dj kent de draaitafel door en door en zal het publiek urenlang kunnen vermaken. Hij of zij is in staat het publiek af te lezen en aan de hand van die informatie de juiste hits te draaien. Op die manier zal de avond altijd een succes zijn.

Wellicht is het jouw droom om later een beroemde dj te worden. Dat is niet zo gek. Een succesvolle dj bezoekt de mooiste landen, is altijd op de leukste festivals aanwezig en krijgt betaald voor het draaien van de leukste hits. Wie wilt dat nu niet? Maar hoe word je een succesvolle dj? Wij geven jou tips!

Fans onderhouden

Als beginnende dj is het uiteraard de taak om jouw mixtapes te delen met anderen. Op die manier zul je een community opbouwen. Een grote community aan fans is niet enkel een goede support, maar zal ook een goede hulpbron zijn voor jouw populariteit. Het onderhouden van jouw fans zal helpen bij het vergroten van jouw community. Houd jouw fans op de hoogte van jouw nieuwste mixtape, feesten waar jij draait of jouw nieuwste aankopen door actief te zijn op social media. Wellicht wordt jij via social media benaderd om te draaien op een feest. Een dj voor bruiloft, personeelsfeest of verjaardag wordt immers vaak gezocht.

Oefening baart kunst

Een mens heeft nooit genoeg geleerd. Ondanks dat profvoetballers jaarlijks miljoenen verdienen, zullen zij nog altijd trainen om hun skills te verbeteren. Dit geldt ook voor een dj. Zo komen er dagelijks nieuwe nummers uit en zal niet iedere dj-set hetzelfde zijn. Door te oefenen zul jij alsmaar beter worden in het vak.

Kijk naar jouw voorbeeld

Indien jij jou specialiseert in een specifiek vak, in dit geval muziek, zul jij altijd iemand hebben die jou inspireert. Diegene hoeft niet altijd succesvoller te zijn dan jij. Het gaat vaak om zijn of haar skills die indruk maken op jou. Door regelmatig jouw voorbeeld te volgen, kun jij veel leren.

Author

Share